Politică

Socialiştii au pregătit iniţiative legislative în susţinerea bătrânilor: ”Pensionarii noştri nu au dinţi”

Pe lângă majorarea pensiei şi indemnizaţiilor pentru dizabilitate, socialiştii propun şi protezarea dentară gratuită pentru pensionari.

Socialştii propun pensie egală pentru toţi, indiferent dacă la pensie a ieşit un profesor sau procuror. PSRM mai iniţiază şi ridicarea pensiei minime pe ţară la nivelul minimului de existenţă.

„Pensionarii noştri nu au dinţi ceea ce este un indicator al nivelului sărăciei. Noi insistăm ca statul să asigure şi protezarea gratuită. Trebuie şi o strategie naţională privind angajarea în câmpul muncii, să motivăm tinerii să rămână în ţară. Noi am pregătit proiecte de legi, avem amendamente la proiectul bugetului de stat şi cerem ministrului finanţelor să se prezinte cât mai repede în Parlament cu aceste documente. Bani în ţară sunt, dar ei trebuie canalizaţi pe căile corecte”, a accentuat Ion Ceban, preşedintele fracţiunii socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, într-o conferinţă de presă.

Deputata socialistă, Elena Hrenova, a spus că acum trăim într-o perioadă când un procent foarte mic de persoane din Moldova deţin bogăţii în timp ce peste 600 de mii de pensionari şi persoane cu dizabilităţi trăiesc foarte greu. Parlamentara menţionează că situaţia cea mai proastă o au veteranii şi persoanele cu dizabilităţi. Potrivit ei, Partidul Socialiştilor este unicul care luptă ca banii furaţi din ţară, miliardul de dolari, să fie adus înapoi, deoarece aceşti bani ar permite indexarea pensiilor de două ori pe an cu cel puţin 20%. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *