Politică

Socialiștii despre protestele din această dimineață de la Primărie: Sunt doar un avertisment

” În incinta Primăriei, a avut loc o acţiune de protest împotriva construcţiilor ilegale. La intrarea în sala de şedinţe a Primăriei, protestatarii au organizat un „coridor al ruşinii”, prin care au fost nevoiţi să treacă toţi colaboratorii de direcţii, pretorii de sectoare, precum şi primarul general al municipiului. Protestatarii au ţinut în mîini pancarte, pe care erau indicate unele adrese, la care au loc lucrări de construcţie ilegale: str. Creangă, 1 („Codreanca”), Dimo, 1/1 (construcţie în scuar), Dimo, 31/1 (construcţia unei benzinării în zona verde), str. Trandafirilor (construcţia unei benzinării în zona verde), construcţia unui complex locativ în preajma spitalului „Ignatenco” etc.”

Potrivit organizatorilor, protestatarii au cerut încetarea lucrărilor de construcţie ilegale în Chişinău, aplicarea unui moratoriu asupra lucrărilor pe toate adresele „problematice” pînă la efectuarea unei anchete ample a cazurilor respective, precum şi elaborarea principiilor de votare a consilierilor pe marginea proiectelor ce ţin de proprietatea funciară şi oficii, se arată într-un comunicat remis de PSRM. 

Reamintim că, ședinţa de la Primărie s-a încheiat astăzi mai devreme, după ce mai mulţi simpatinzaţi ai Partidului Socialiştilor din Moldova au lovit cu putere în uşile sălii în care se desfărşura şedinţa, întrerupând de mai multe ori discuţiile autorităţilor locale. Aceştia au adus mai multe materiale de construcţii în incinta Primăriei, spunând că sunt "cadouri pentru domnul Chirtoacă".

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *