Actualitate

Socialiștii lui Dodon vor să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gaburici; mai au nevoie de o semnătură

Parlamentarul a  spus că sunt suficiente motive pentru a fi depusă o moțiune de cenzură, fără a explica clar motivele pe care le vor invoca socialiștii.

”Vi se pare că nu sunt motive? Guvernul Gaburici trebuie să cadă. Oare nu suntem cu toții martori la multiplele încălcari din sistemul bancar, încălcări grave ale Constituției. Astăzi nu este funcțional nici Parlamentul, nici Guvernul”, a declarat Vlad Bătrâncea.

Totuși, pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, socialiștii mai au nevoie de semnătura unui deputat din Parlament, întrucât ei au doar 25 de mandate.

”Vom găsi mai multe semnături decât este necesar. Din păcate, noi avem fracțiuni care sunt dependente de guvernare, care nu sunt independente”, a mai menționat Bătrâncea, asigurând că va fi găsit deputatul care să-și pună semnătura pe o moțiune de cenzură.

Potrivit legislației, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi. Moţiunea se supune dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii și se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *