Politică

Socialiștii mint de îngheață apele! Chicu a demisionat pentru a provoca anticipate. Batrîncea nu mai vrea anticipate pentru că „arde casa”

Premierul Ion Chicu a anunțat miercuri, 23 decembrie, demisia guvernului, în urma unei întrevederi cu președintele în exercițiu Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

El a declarat că scopul deciziei este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Este un obiectiv pe care l-am declarat prioritar pentru a aduce la normalitate țara”, a declarat Ion Chicu.

„Acest parlament nu reprezintă rezultatul alegerilor. Trebuie dizolvat” a mai declarat Greceanîi. Același lucru l-a afirmat și premierul Ion Chicu.

Igor Dodon a ținut să accentueze faptul că decizia de demisie a guvernului a fost luată cu scopul de a declanșa alegeri parlamentare anticipate și nu are legătură cu moțiunea de cenzură care urma să fie dezbătută astăzi sau cu protestele agricultorilor.

Ce spune Batrîncea peste 2 luni de la declarațiile de mai sus:

“Noi nu avem o problemă de a merge în anticipate. Dar acum este situația când “casa arde”. Este nevoie de un Guvern anti-criză. Suntem gata să examinăm diferite scenarii”, a declarat Batrîncea.

Rămâne o dilemă de ce a fost nevoie de demisia lui Chicu, dacă „casa arde”, în decembrie nu ardea?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *