Actualitate

Socialistul Dodon a venit la judecată. La CSJ se desfășoară noi audieri despre dosarul „Kuliok”

Încă o ședință de examinarea a dosarului „Kuliok” are loc la Curtea Supremă de Justiție. Socialistul Igor Dodon, figurează în calitate de bănuit, fiind învinuit de corupere pasivă acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, scrie Realitatea.md.

Acțiunile incriminate ar fi fost săvârșite de Dodon pe durata exercitării mandatului său președinte. Investigațiile au la bază imagini apărute în spațiul public în 2019, în secvențele video fostul președinte luând un pachet negru de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc.

După ce secvența video a devenit publică, Dodon afirma întâi că sunt trucate, deși în video vorbea despre un oarecare Cornel, care ar urma să achite salariile. Se presupune că ar fi vorba despre socialistul Corneliu Furculiță.

Conform lui Vlad Plahotniuc, Serghei Iaralov, Oazu Nantoi, Alexandr Slusari, Iurie Reniță, Dumitru Diacol, Pavel Filip, Adrian Candu, Lilian Carp, dar și alți politicieni și foști oficiali sunt prezentați de acuzare drept martori.

„Toți martorii spun că nu au participat la discuiții și doar au văzut în presă. Noi vom aveam peste 150 de martori din partea noastră” declara anterior Dodon.

Socialistul insistă ca ședințele de judecată să fie publice. Mai mult, el avertizează că va publica toate șase volume a dosarului penal intentat pe numele său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *