Politică

Socialistul Dodon, luat peste picior de comunistul Sârbu

„Suntem profund afectaţi de această veste, că nu vom mai avea susţinerea serioasă din partea Partidului Socialiştilor. Este o pierdere irecuperabilă. Sincer, nici nu ştiu ce vom face mai departe cu această gravă pierdere”, a declarat deputatul comunist, Sergiu Sârbu, bufnind în râs în faţa camerelor de vederi şi a jurnaliştilor, potrivit Info-Prim Neo.

Declaraţia ironică a fost făcută în timpul pauzei de la plenul Parlamentului, după ce joi, 24 noiembrie, la un briefing de presă, preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor, Veronica Abramciuc, a declarat că formaţiunea nu va mai susţine politic Partidul Comuniştilor. Deputatul din grupul socialiştilor a declarat că decizia vine în urma poziţiei PCRM, care este îndreptată nu spre depăşirea crizei politice din ţară, ci dimpotrivă, spre aprofundarea ei, spre aţâţarea vrajbei în societate.

Amintim că Veronica Abramciuc, împreună cu Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, au format grupul socialiştilor, după ce au părăsit fracţiune PCRM.

În plus, Sergiu Sârbu a mai precizat că Plenara Comitetului Central al PCRM va fi convocată la sfârşitul acestei săptămâni pentru a decide dacă fracţiunea comunistă va participa sau nu la alegerile prezidenţiale şi dacă va susţine un candidat.

„Vom vedea care va fi decizia organului colectiv al partidului”, a menţionat parlamentarul.

Sârbu a menţionat că PCRM îşi doreşte ca alegerile prezidenţiale să aibă loc în decembrie.

Aceeaşi părere este susţinută de PDM şi PL, precum şi de grupul socialiştilor. Doar PLDM consideră că alegerile trebuie să aibă loc la începutul sesiunii primăvară-vară, după adoptarea bugetului statului şi politicii bugetar-fiscale (n.r).

Deputatul comunist a mai spus că sâmbătă, PCRM îşi va continuă protestele prin care cer demisia alianţei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *