Politică

Socialistul Dodon vrea să se ALIEZE cu fugarul Șor, împotriva Maiei Sandu și PAS, ultimul l-a REFUZAT

Șeful Partidului Socialiștilor (PSRM), inculpatul Igor Dodon, a vrut să se alieze cu condamnatul Ilan Șor împotriva șefei statului Maiei Sandu și Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), doar că ar fi fost refuzat. Anunțul a fost făcut astăzi de Igor Dodon, în contextul începerii perioadei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Dodon, cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv trădare de patrie și îmbogățire ilicită, s-a plâns că apelurile sale la adresa lui Ilan Șor s-au soldat cu eșec, transmite Ziarul Național.

„Apropo, există o presiune foarte mare asupra candidaților socialiști. Cât de stranie ar fi, această presiune vine atât din partea guvernării PAS, cât și din partea unor partide de opoziție. PAS presează primarii socialiști care sunt încă în funcție. Ei insistă ca acești primari să candideze din partea PAS. Din partea opoziției, cât de straniu ar fi, presiunile vin din partea Partidul „Renaștere”, partidul lui Șor, de fapt. Noi am venit cu mai multe apeluri la adresa lor – hai să facem front comun împotriva Maiei Sandu. Scopul nostru este să dăm jos această guvernare. Cu regret, vedem că activiștii lui Șor încearcă să racoleze, contra unor sume de bani, aleșii locali ai socialiștilor. Eu fac încă o dată apel către colegii din așa-zisa opoziție: să-și îndrepte toată energia și eforturile către Maia Sandu și PAS. Opoziția nu trebuie să lupte între ea”, a declarat Dodon, prin intermediul unei adresări video pe canalul său de Telegram.

De asemenea, Dodon susține că există riscul ca alegerile locale generale din 5 noiembrie să fie amânate pentru anul viitor.

„Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie. Aceste alegeri vor demonstra susținerea reală pentru PAS și Maia Sandu din partea populației. Apropo, guvernarea încă stă pe gânduri să desfășoare alegerile locale în acest an sau să le transfere, sub pretextul războiului din Ucraina, pentru anul viitor. Scrutinul ar urma să aibă loc concomitent cu alegerile prezidențiale, astfel ca Maia Sandu să tragă în sus lista PAS. Dar, la această etapă, putem spune că aceste alegeri vor fi o lovitură dură împotriva Maia Sandu și PAS”, a adăugat Dodon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Inteleg ca pentru unii redactori e greu sa se exprime corect in Limba Romana,dar n-am inteles titlul articolului.
    Cine l-a refuzat,PAS sau Sor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *