Actualitate

Socialistul Igor Dodon, din nou în fața judecătorilor de instrucție

Luni, 19 septembrie, judecătorii de instrucţie de la oficiul Ciocana al Judecătoriei Chişinău urmează să decidă măsura de restricţie pentru următoarele 30 de zile în privinţa socialistului Igor Dodon. De această dată, Procuratura Anticorupţie (PA) nu a anunţat despre ziua şi ora când va avea loc şedinţa de judecată, transmite Anticoruptie.md.

Surse din Procuratură au comunicat că şedinţa de judecată va avea loc la ora 17.00, iar demersul procurorilor va fi examinat de magistratul Roman Mazureţ.

Procurorii au solicitat prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu pentru fostul şef al statului, în timp ce avocaţii pledează pentru eliberarea imediată a lui Dodon.

Şedinţele de judecată cu participarea lui Dodon sunt marcate de proteste. Pe de o parte, adepţii socialiştilor solicită eliberarea lui, iar pe de altă parte, activişti civici pledează pentru condamnarea acestuia.

Anterior, Igor Dodon şi avocaţii săi au acuzat procurorii pe caz de scurgeri de informaţie şi că i-ar mobiliza pe activişti să-l huiduiască pe Dodon şi rudele sale atunci când aceştia sunt citaţi la Procuratură.

Vă amintim că Igor Dodon este învinuit penal pe patru capete de acuzare, inclusiv îmbogăţire ilicită şi trădare de Patrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *