MoldovaPolitică

Socialistul Odnostalco, pus la zid după ce acesta și-a arătat satisfacția că Republica Moldova ar putea fi atacată de armata lui Putin. Deputat PAS: „Tipii ăștia ne vând pe nimic și vor ieși primii să întâmpine tancurile rusești”

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco este aspru criricat din cauza servilismului de care a dat dovadă în cadrul unui interviu pentru propangadistul Kremlinului, Vladimir Soloviov. Acesta a criticat Republica Moldova și autoritățile, și nu a reacționat în niciun fel la când agresivul Soloviov, cu semnul „Z” pe laptop, a amenințat că armata lui Putin ar putea ajunge în țara noastră. Totodată, Odnostalco nu are nici o problemă cu cetățenii R.Moldova să fie împovărați cu pretinsa datorie de 720 de milioane de dolari pentru livrările de gaz.

Președintele Comisiei, Dan Perciun consideră că socialistul Odnostalco ar fi un trădător.

„Să nu uităm împotriva cui luptăm și ce avem de pierdut. Tipii ăștia ne vând pe nimic și vor ieși primii să întâmpine tancurile rusești. În situația de azi, cu toate dificultățile și problemele care sunt e important să nu uităm care e miza de fapt – apărarea democrației, a independenței și integrității Republicii Moldova. Astea-s condiții sine qua non pentru reformarea justiției, reducerea sărăciei și toate celelalte priorități de politici.

Dincolo de diferențele de opinii pe detalii, de anumite greșeli ocazionale ale guvernării, oamenii care cred în democrație, care cred într-un stat pluralist, într-o societate liberă și deschisă e existențial să facă front comun.

Alternativa e autoritarianismul, închiderea la minte și ciubota de la Kremlin” a scris Perciun pe pagina sa de Facebook.

Și deputatul PAS, Dumitru Alaiba s-a arătat indignat de declarțiile lui Odnostalco.

„Simțiți un dezgust de la declarațiile lui Odnostalko și alți „aleși ai poporului”?

Ca să înțelegeți cât de mizerabili sunt acești oameni, dacă tot le ascultați declarațiile prin conferință de presă, nu-i priviți pe ei. În loc, cât ei vorbesc priviți imagini din Bucea, Iprin, Mariupol și altele. Vă va ajuta să înțelegeți cât de departe sunt alde Odnostalko de o simplă compasiune. Eu ieri am privit aceste două imagini și am ascultat intervenția lui de 16 minute de la Soloviov. Nivelul dezgustului nu îl pot reda în cuvinte.

Odnostalko mai are tupeul să afirme că este ucrainean. Eu tot sunt ucrainean pe o pătrime. Bunica a fost etnică ucraineancă din nordul Moldovei. În aceste două luni toți noi suntem puțin ucraineni. Toată lumea liberă simte durere de la ceea ce se întâmplă în Ucraina.

De la ororile comise asupra oamenilor nevinoveți. Odnostako nu e ucrainean. Odnostalko e vată” a scris Alaiba.

Sursa: Ziarulnational.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *