Moldova

Socor: Europenii NU AR TREBUI să recunoască privatizarea Aeroportul Internațional Chișinău de către ruși

„Luând în considerație această perspectivă, oficialii europeni și guvernul de la Chișinău au corelat calendarul procesului de integrare cu cel electoral.

Cu toate acestea, unii oficiali europeni sugerează deja guvernanților moldoveni că nu ar trebui să folosească Acordurile doar ca instrumente electorale.

În cadrul proceselor paralele de reformare a instituțiilor statului și a ratificării Acordului de Asociere mesajul europenilor către guvernanții moldoveni ar trebui să fie modificat și conțină unele precizări în ceea ce privește așteptările lor”, scrie expertul.

Vladimir Socor recomandă ca europenii ar putea efectua unele presiuni pentru a obliga conducerea Moldovei să separeu interesele de afaceri de cele ale guvernării. De asemenea, ei ar trebui să arate cartonașe roșii și galbene la orice privatizări netransparente efectuate de grupurile intereselor locale sau rusești și să nu recunoască transmiterea Aeroportului Internațional din Chișinău Rusiei – o afacere care, la momentul actual, nu este ireversibilă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *