Opinii și Editoriale

Socor, fiul Iepei ros-oranj

Ma intrebam recent, intr-o discutie cu colegii mei, de ce intarzie sa-si faca aparitia la Chisinau Vlad Socor. Si parca ar fi fost vorba de lupul din fabula – fiul ratacitor a reaparut, producandu-se cu un interviu in ziarul personal al lui Rosca, fiind prezentat drept „analist politic international”. E o mare enigma acest „analist international”: nimeni nu stie cine il plateste sa apara la Chisinau pe ultima suta de metri a campaniilor electorale, pentru a-si pune osul la promovarea partidului sau drag – Partidul Comunistilor – si al aliatului acestuia – PPCD.

Anul acesta, Socor a reaparut mai comunist decat a disparut acum cativa ani, inaripat, probabil, de faptul ca pe locuri de frunte in lista electorala a comunistilor figureaza niste oameni dragi sufletului zbuciumat al lui Socor, cei care ii vor continua cauza dupa 5 aprilie – Mark Tkaciuk, Oleg Reidman & Co. Pe Socor nu-l deranjeaza, de exemplu, faptul ca acestia nu cunosc limba oficiala a statului, ci „partidele galagioase” din opozitie. In interviul cu pricina, Socor face un partizanat politic descalificant pentru un „analist international”.
Iata o afirmatie care-l plaseaza irevocabil in taraful de flasnetari de la dughenele de presa ale lui Voronin si Rosca: „Impresia mea generala este aceea ca partidele galagioase, PL, PLDM si AMN, in ciuda volumului unora dintre liderii lor (subl. noastre – C. T.) , nu ofera nicio alternativa reala”. Aluzia la volumul unor lideri (daca a venit vorba, nici Socor nu are un volum mai mic si e greu sa-l compari cu un brad inalt de munte…) nu face parte nicidecum din instrumentarul stiintific al unei analize impartiale si obiective, ci din arsenalul propagandei comunist-pepecediste de la Chisinau, in care locul argumentului il tin injuriile, sudalmile, etichetarile, atacurile murdare la persoana si calomniile la adresa oponentilor lui Voronin si Rosca. Dupa asemenea observatii „subtile”, acest pretins „analist international” iese din paradigma deontologica a analistilor independenti si intra in cohorta de adulatori ai comunistilor. Citez doar cateva mostre: „Partidul Comunistilor nu e la fel cu cel de pe vremea sovieticilor”; „calul comunismului e un cal mort, ingropat de 20 de ani”; „Partidul Comunistilor s-a schimbat complet si, din 2001 pana in prezent, s-a lecuit total de nostalgiile sovietice”; „nici un partid n-a reusit atat de mult cat a reusit Partidul Comunistilor” s.a.m.d. Marea dorinta a lui Socor e sa vada „continuitatea parteneriatului dintre PCRM si PPCD”, iar pe Rosca – „in acelasi loc de vicepresedinte al parlamentului”.
Retineti: toate acestea le spune un „analist international”, venit din lumea libera, lume care e profund anticomunista la ea acasa… Nu stiu cine-l mandateaza si in numele cui vorbeste, dar n-as vrea sa cred ca reprezinta si vorbeste in numele unei institutii occidentale serioase. Iar daca, fereasca Dumnezeu, ar fi chiar asa, atunci e clar cine si cum informeaza cercurile politice din Occident despre situatia reala din R. Moldova…
…„Calul comunismului e mort”, pretinde Socor. Poate o fi, dar a ramas vie iapa ros-oranj a comunismului sovietic, care nu mananca jaratic, ca omoloaga sa din poveste, ci valuta si de aceea necheaza ruseste, precum ii comanda Voronin, Rosca, Tkaciuk, Reidman s.a.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *