CSI / RusiaRăzboiUcraina

Șocul propagandiștilor ruși care au citit inscripția de pe carcasa unei rachete trase de ucraineni la Zaporojie

Noi dovezi ale unui atac cu rachete balistice ATACMS asupra unui aerodrom militar rus din Berdiansk continuă să apară pe internet.

Canalele rusești de propagandă au arătat rămășițele unei rachete, al cărei corp nu a lăsat nicio îndoială în privința originii ei. Imaginile au fost prezentate de unul dintre cele mai mari canale pro-Kremlin, Two Majors.

Este de remarcat faptul că marcajele MGM-140A, care indică clasa ATACMS de rachete cu o rază de acțiune de 128 km, sunt vizibile în imagine. Astfel, devine clar că Forțele Armate ucrainene au lansat o rachetă de pe Frontul Zaporojie, care are o adâncime de 110 km până la coasta Mării Azov.

Armata americană mai are două tipuri de rachete din această clasă: MGM-140B și MGM-168A, cu o rază de acțiune de 165 km, respectiv 300 km. Încă nu se știe dacă astfel de rachete sunt la dispoziția Forțelor Armate ucrainene.

Versiunea ATACMS trimisă în Ucraina este echipată cu muniții cu dispersie. Potrivit rapoartelor armatei ruse, atacul a distrus nouă elicoptere, un depozit de muniții / echipament militar și a provocat distrugerea pistelor de aterizare.

Inițial, Casa Albă a ezitat să accepte cererea Ucrainei de furnizare a acestor arme, dar administrația SUA a cedat cererilor Kievului.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *