Actualitate

Șoferii au scăzut din viteză, însă continuă să conducă fără centura de siguranță și vorbind la telefon

Sistemul de supraveghere video funcţionează fără probleme, iar după 1 februarie, şoferii care încalcă regulile de circulaţie vor primi amenzile prin poştă, transmite trm.md.

Camerele video din intersecțiile capitalei înregistrează non-stop încălcările din trafic, iar sistemul a fost certificat. Deocamdată, șoferii sunt avertizați cu scrisori trimise prin poștă, în cazul în care au încălcat Regulamentul circulației rutiere. Aceștia salută instalarea camerelor video de supraveghere.

După primele două săptămâni de funcționare a sistemului de supraveghere video, șoferii din capitală au devenit mai atenți la regimul de viteză. Dar, aceștia încalcă în continuare unele reguli, nu își cuplează centura de siguranță și vorbesc la telefon.

De la implementarea proiectului de monitorizare şi control al traficului rutier au fost expediate peste 16 mii de scrisori de avertizare şoferilor care au comis abateri de la prevederile legale. Pe viitor, poliția intenționează să instaleze și mai multe camere video în suburbiile capitalei și pe traseele naționale. Anul trecut, în Moldova s-au produs 2600 de accidente rutiere. Aproape 300 de oameni au murit şi peste 3000 au suferit diferite traumatisme. 

Sursa: infomoldova.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *