Timpul satiric

Șoferii de microbuz luptă cu obezitatea pasagerilor

Problema este că obișnuiți să coboare acolo unde le vrea mușchiul, oamenii au renunțat să parcurgă distanțe mari ce le-ar permite să-și mențină o siluetă atrăgătoare. Drept rezultat, diametrul burților a crescut la bărbați, iar o bună parte din pasagere au căpătat forme și mai voluptoase, mai ales în partea posterioară. Șoferii au început să-și dea seama că e o problemă care-i privește în mod direct, pentru că transportă mai puțini oameni, motiv pentru care au scăzut veniturile lor. „Nu am nevoie de pasageri obezi care să ne amenințe afacerea. Pe lângă asta, când microbuzul e arhiplin, stau cu urechea în burta cuiva și aud sunete ciudate”, recunoaște Gică Spidometru, șofer cu acte în regulă.

Pentru a schimba situația, șoferii celor peste 1600 de microbuze din Chișinău au demarat o campanie ce i-ar determina pe pasageri să slăbească. Ei speră că sloganele „Coboară la stația potrivită și ai să scapi de celulită” sau „O să arzi zeci de calorii, dacă nu cobori la semafoare și benzinării” vor avea un efect benefic asupra siluetei pasagerilor.

Ministerul Sănătății a salutat inițiativa șoferilor. „Se întâmplă destul de rar ca șoferii să aibă grijă de pasagerii lor. Noi îi vom ajuta oferindu-le pliante informative despre cure de slăbire”, a declarat un medic în timp ce spăla o bormașină în spirt. 

Ing. Gunter Grasu
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *