Actualitate

Șoferii sunt îndemnați să evite parcarea pe marginea străzilor

Șeful adjunct al Întreprinderii municipale „Exdrupo”, Ștefan Racu, a declarat, la ședința operativă de la Primărie, că lucrările de deszăpezire au început de vineri dimineața și de atunci s-au desfășurat neîntrerupt. Pe parcursul celor trei zile, și ziua, și noaptea, au fost mobilizate zeci de unități de tehnică și au fost împrăștiate în jur de 1200 de tone de amestec de sare și nisip și aproape 600 de tone de sare. Astăzi, drumarii intervin pe adresele unde nu s-a reușit până acum, inclusiv din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Șeful Direcției generale locativ-comunală şi amenajare, Petru Gontea, a menționat că zile trecute s-a intervenit la curățarea drumurilor de acces din curțile de bloc cu ajutorul utilajelor de model „Hako”. Au fost folosite în jur de o sută de tone de sare și nisip. Lucrările de deszăpezire continuă și astăzi.

Șeful adjunct al Direcției municipale de politie, Silviu Muşuc, a declarat că, începând cu ziua de vineri și până duminică inclusiv, în municipiu s-au produs peste o sută de accidente, în mare parte nesemnificative.

Potrivit responsabililor de la situații excepționale, în comparație cu raioanele țării, în municipiul Chișinău au fost solicitate mai puține intervenții. Au fost tractate doar opt automobile blocate sau care au derapat.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *