Actualitate

Șoferii suspectați că sunt în de stare de EBRIETATE vor fi testați mai SIMPLU

Prin modificări operate în Codul Penal şi Codul Contravenţional, rezultatul testării alcoolscopice va putea fi utilizat ca mijloc de probă pentru stabilirea amenzilor, scrie IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, starea de ebrietate alcoolică cu grad minim este stabilită în cazul în care concentraţia de alcool în sânge este de la 0,3 până la 1 g/l sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,5 mg/l. Starea de ebrietate alcoolică cu grad avansat va fi caracterizată de concentraţia de alcool în sânge de la 1 g/l şi mai mult sau concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,5 mg/l şi mai mult.

În cazul în care persoana nu este de acord cu rezultatele testării alcooscopice, poate să solicite şi examinarea medicală. Modificările la Codul Contravenţional prevăd pentru conducerea vehiculului în stare de ebrietate alcoolică cu grad minim o sancţiune de 150 de unităţi convenţionale şi privarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani. În cazul stării de ebrietate cu grad avansat se deschide dosar penal.

Inspectoratul Naţional de Patrulare solicită conducătorilor auto să nu conducă în stare de ebrietate. De cele mai multe ori şoferii băuţi conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. 

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *