Justiție

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fetiță de 12 ani pe trecerea de pietoni la Ciocana, plasată în arest la domiciliu

Șoferița care a lovit mortal vineri, 24 martie, minora de 12 ani pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală, a fost eliberată din penitenciar și transferată în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru, scrie Cotidianul.

Decizia privind transferarea șoferiței în arest la domiciliu a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Chișinău, joi, 30 martie.

„A fost înlocuită măsura preventivă arestul preventiv cu măsura preventivă arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Violina Moraru.

De asemenea, avocatul șoferiței a subliniat anterior că clienta sa „nu are niciun conflict cu legea, cazierul este absolut curat, cât și contravențional”.

„Este caracterizată pozitiv la locul de muncă. Este un caz, este o tragedie, care cu regret nu poate fi anulat. Din informațiile pe care le dețin, recent a devenit șofer de troleibuz”, a declarat avocatul Victor Pavlov.

Vă amintim vinerea trecută, 24 martie, Anastasia Culai a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe db. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea susține că s-a întâmplat în afara zebrei, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

A decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața. Șoferița a fost reținută.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector. Ar fi fost singurul copil în familie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *