JustițieSocial

Șoferul care a spulberat-o pe Anastasia Grecu, pe trecerea de pietoni din sectorul Botanica, condamnat la trei ani de închisoare. „Pedeapsa este prea blândă”

Șoferul care a spulberat-o pe trecerea de pietoni pe Anastasia Grecu, studenta de la USMF, în 2021, pe strada Valea Crucii, sectorul Botanica, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Tânăra în vârstă de 20 de ani, internată la spital imediat după impact, şi-a revenit din comă după aproape o lună.

Într-un comunicat al Procuraturii Generale (PG) se precizează că decizia a fost luată pe 28 iulie 2023. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău, transmite Realitatea.md.

„Potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației, încălcare ce a cauzat din imprudenţă o vătămare gravă a integrității corporale (art. 264 alin.(3) lit.a) din Codul penal)  stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de 3 ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat.

Instanța a mai dispus încasarea în beneficiul părții civile, a sumei de 500 000 lei cu titlu de prejudiciului biologic cauzat prin infracțiune”, anunță PG.

Potrivit sursei citate, procurorii consideră pedeapsa prea blândă și vor contesta sentința cu apel.

Vă amintim că tragedia s-a produs la 10 august 2021, aproximativ ora 15:50, o tânără de 20 de ani a fost lovită în plin, pe trecerea de pietoni, de un șofer pe strada Valea Crucii, din direcția străzii Dacia, mun. Chișinău. Victimei, care s-a dovedit a fi o studentă, i-au fost cauzate vătămări corporale grave, periculoase pentru viață.

În urma impactului, Anastasia s-a ales cu traumatism cranio-cerebral sever. La scurt timp, prietenii Anastasiei s-au mobilizat și împreună cu rudele tinerei au inițiat o colectare de fonduri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *