CSI / Rusia

Șoigu anunță crearea unei armate de rezervă în Rusia

Ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a declarat joi, 22 iunie, că Rusia va finaliza crearea unei „armate de rezervă” până la sfârșitul lunii iunie, acesta făcând comentariul în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate de la Moscova prezidat de Vladimir Putin, relatează Meduza.

„Până la sfârșitul lunii iunie va fi formată o armată de rezervă iar, în viitorul apropiat, un corp de armată [va fi modelat]; ele vor primi peste 3.700 de echipamente”, a declarat Șoigu.

„Cinci regimente au fost formate deja în proporție de peste 60%, în acest caz vorbesc atât despre personalul militar, cât și echipamente”, a mai spus el, adăugând de asemenea că „totul decurge conform planului”.

Planurile de creare a unui nou corp de armată au fost anunțate de ministerul rus al apărării încă din luna decembrie, când președintele Vladimir Putin a aprobat mărirea efectivelor forțelor armate cu 350.000 de militari suplimentari, în paralel cu planuri de reformă militară de anvergură.

Corpurile de armată din Rusia sunt în general formate dintr-o divizie de infanterie motorizată (cu aproximativ 10.000 de militari) și elemente de susținere (artilerie, rachete, recunoaștere, etc).

Nu este clar dacă corpul de armată va fi creat pe baza unei noi divizii formate recent (în decembrie era planificată crearea a trei noi divizii de infanterie motorizată) sau pe baza unei divizii existente.

De la declanșarea războiului din Ucraina, armata rusă a format doar două unități noi – Corpul 3 de armată, format din aproximativ 15.000 de „voluntari” și Brigada 72 de infanterie motorizată, care face parte din acesta.

Șoigu spune că armata rusă înrolează mai mulți voluntari decât are nevoie

Șoigu a mai spus joi că armata rusă a recrutat aproximativ 114.000 de militari contractuali și încă 52.000 de voluntari.

„În medie, 1.336 de persoane se înrolează zilnic pe contract, primim practic un regiment în fiecare zi”, a spus acesta, dând din nou asigurări că Rusia nu are nevoie de un nou val de mobilizare, precum cel decretat de Putin în luna septembrie a anului trecut.

Ministrul rus al apărării a afirmat de asemenea că Rusia are „doritori de luptă” în mod natural, dar că în momentul de față „nu există o necesitate majoră pentru acest lucru”.

Șoigu nu a dezvăluit componența armatei de rezervă, iar armatele din cadrul forțelor armate ruse sunt foarte eterogene.

De exemplu, Armata Întâi de Tancuri din Districtul Militar Vest este formată din trei divizii (două divizii de tancuri și una de infanterie motorizată), în timp ce Armata 35 din Districtul Militar Est este formată doar din două brigăzi de infanterie motorizată și o brigadă de protecție (efectivul unei brigăzi este de aproximativ de trei ori mai mic decât efectivul unei divizii).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *