CSI / Rusia

Șoigu declară că ar fi „o politică nazistă”, dacă UE ar interzice vizele turistice pentru ruși

Propunerea ca Uniunea Europeană să interzică vizele turistice pentru cetăţenii ruşi ar echivala cu o „politică nazistă”, a declart sâmbătă, 20 august, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a participat la un așa-zisul „Congres internaţional antifascist” organizat în premieră de Moscova, în condițiile în care propaganda Kremlinului are în centrul justificării războiului din Ucraina retorica unei intervenții antinaziste.

În intervenţia sa la acest prim „Congres internaţional antifascist”, care se desfășoară lângă Moscova, Şoigu a invocat justificările obişnuite pentru invadarea ţării vecine. El a susţinut că o politică naţionalistă a conducerii de la Kiev sprijinite de Occident a avut drept ţintă cultura rusă vreme de mai mulţi ani şi că aceasta a constituit o ameninţare pentru securitatea Rusiei, notează Digi24.

În regiunile rusofone Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, „regimul de la Kiev comite de opt ani crime teribile împotriva cetăţenilor”, a spus ministrul Şoigu, referindu-se la începutul luptelor dintre trupele ucrainene şi separatiştii proruşi, în 2014, transmite Digi24.ro.

„În acelaşi timp, NATO a început să deschidă militar teritoriul ucrainean. Kievul a stabilit un curs pentru aderarea la NATO. Toate acestea au creat ameninţări inacceptabile pentru securitatea Rusiei”, a arătat Şoigu.

„Vedem o altă manifestare clară a politicilor naziste, cu oficiali europeni de rang înalt făcând presiuni pentru o idee rusofobă de blocare a intrării în statele UE pentru toţi cetăţenii ruşi”, a menționat în context Şoigu, citat de agenția dpa.

Statele membre ale UE Estonia, Letonia, Lituania şi Cehia au introdus unilateral politici care limitează sau anulează vizele pentru cetăţeni ruşi ca răspuns la războiul purtat de Moscova în Ucraina.

Finlanda, la rândul ei, plănuieşte să reducă drastic numărul de vize acordate ruşilor începând din septembrie, iar Polonia ia în considerare măsuri similare.

Danemarca cere o abordare la nivelul întregii Uniuni Europene, dar a declarat că ar putea acţiona pe cont propriu.

În schimb, Germania, o forţă motrice a politicilor UE, a fost rezervată faţă de ideea interzicerii vizelor turistice, argumentând că persoane nevinovate nu ar trebui pedepsite pentru acţiunile Kremlinului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Da di she ie politica nazista bre shoigule ?
    Ca va lasa fara spionaj ?
    Mare panarama poti sa hi daca gindesti asa !
    Natasa ,davai pistoliet !Nemtii pa ulita…..aaaaa Konet filma !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *