CSI / RusiaUcraina

Şoigu declară că furnizarea de arme este esenţială pentru succesul ”operaţiunii speciale” a Rusiei din Ucraina şi cere dublarea urgentă a producţiei de rachete

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi, 2 mai, că producţia de armament şi furnizarea de arme către linia frontului din Ucraina sunt cruciale pentru succesul a ceea ce Moscova numeşte operaţiunea sa militară ”specială” şi a cerut dublarea urgentă a producţiei de rachete, relatează News.ro.

Oficialii occidentali şi ucraineni spun de luni de zile că penuria de muniţii de artilerie şi rachete a împotmolit invazia Rusiei în Ucraina, aflată de-acum în cea de-a 15-a lună.

„Acţiunile unităţilor ruseşti care desfăşoară operaţiunea specială depind în mare măsură de refacerea la timp a stocurilor de arme, echipamente militare şi mijloace de distrugere”, a declarat Şoigu, ale cărui comentarii au fost difuzate de televiziunea rusă de stat.

De asemenea, acesta a mai declarat că întreprinderilor din domeniul apărării li s-a spus să crească rapid ”ritmul şi volumul producţiei”. El a menţionat că în special producţia de rachete de înaltă precizie trebuie să fie dublată ”cât mai curând posibil”, iar KRTV (Corporaţia de Armament Tactic de Rachete), un producător de sisteme de rachete ghidate sancţionat de SUA şi Uniunea Europeană, va raporta despre modul în care încearcă să atingă acest obiectiv.

Evgheni Prigojin, şeful miliţiei private ruse Wagner, a declarat luni că trupele sale au fost aprovizionate cu doar o treime din proiectilele de artilerie de care aveau nevoie pentru asaltul lor asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei. El se plânge de luni de zile de lipsa livrărilor de muniţie din partea Moscovei, spunând că sprijinul deficitar frânează ofensiva Rusiei.

Oficialii occidentali au declarat, de asemenea, că Rusia duce lipsă atât de rachete, cât şi de obuze de artilerie, în timp ce un război pe care Moscova plănuia să îl încheie în câteva săptămâni continuă fără să se întrevadă un final.

În decembrie 2022, serviciile de informaţii militare britanice au declarat că Rusia îşi limita loviturile cu rachete cu rază lungă de acţiune împotriva Ucrainei din cauza lipsei de rachete de croazieră, în timp ce în martie, Londra a declarat că Rusia aproape sigur este nevoită să raţionalizeze proiectilele de artilerie sau să le folosească pe cele învechite.

În ultimele zile, Rusia a ucis şi a rănit zeci de persoane în Ucraina în primele sale lovituri după câteva săptămâni cu rachete, în cadrul unui atac mai amplu. Ucraina spune că sistemele sale de apărare aeriană au interceptat marea majoritate a rachetelor primite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *