CSI / RusiaExterneRăzboi

Șoigu declară că Rusia este de acord cu o inspecție internațională la centrala nucleară Zaporojie. Bombardamentele din ultimele săptămâni stârnește temeri la un potențial dezastru nuclear

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu a subliniat importanţa unei vizite a reprezentanţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie şi a menţionat că Rusia este pregătită să ofere asistenţa necesară inspectorilor organizaţiei, într-un apel cu omologul său francez, Sebastien Lecornu, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Şoigu şi-a împărtăşit evaluările asupra acţiunilor Forţelor Armate ucrainene în timpul apelului, care a fost iniţiat de Lecornu, a mai precizat ministerul.

Preşedintele SUA, Joe Biden şi liderii occidentali au subliniat necesitatea ca AIEA să viziteze centrala nucleară din sud-estul Ucrainei, unde bombardamentele din ultimele săptămâni au stârnit temeri referitoare la un potenţial dezastru nuclear.

De asemenea, Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc în mod repetat cu privire la situaţia securităţii şi la acţiunile militare de la Zaporojie, cea mai mare centrală din Europa.

Cu toate acestea, lipsa accesului independent la centrală, care este ocupată de ruși din luna martie, face imposibilă verificarea situaţiei la faţa locului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *