CSI / RusiaExterne

Șoigu l-a primit pe Kim Jong Un la Vladivostok

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a sosit sâmbătă, 16 septembrie, la Vladivostok, în Extremul Orient rus, unde a fost primit de ministrul Apărării Serghei Şoigu, a anunţat agenţia oficială de presă rusă TASS, citată de Agerpres.

Kim Jong Un, care efectuează în Rusia prima sa călătorie în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, a sosit pe aeroportul Knevichi din Vladisvostok venind din oraşul Komsomolsk pe Amur, unde a vizitat vineri fabrici de avioane, a indicat sursele citate.

Menționăm că miercuri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au căzut de acord asupra unei cooperări mai strânse, pe fondul temerilor Occidentului că Phenianul ar putea furniza Moscovei muniţie pentru a fi folosită în războiul ei împotriva Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov a negat că s-ar fi ajuns la o înţelegere militară între cei doi președinți.

Continuând vizita în estul Rusiei, Kim Jong Un a inspectat cel mai recent avion de luptă rusesc Suhoi Su-57 la Komsomolsk pe Amur. Potrivit informaţiilor publicate de ministrul rus al Industriei Denis Manturov, Moscova îşi propune să coopereze cu Phenianul în producţia de aeronave.

Lui Kim i s-au arătat facilităţi de producţie pentru Su-35 şi Su-57, devenind doar al doilea vizitator străin care inspectează cabina de pilotaj a aparatului Su-57 după preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit sursei citate.

După ce asistat la un zbor demonstrativ al unui Su-35, trenul blindat al lui Kim a părăsit oraşul îndreptându-se spre Vladivostok, potrivit presei ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *