Război

Șoigu nu a reușit să creeze o armată de rezervă, Prigojin i-a luat-o înainte – Video

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a sugerat președintelui Putin ideea înființării unei armate de rezervă în Rusia, nu doar în ceea ce privește un contraatac al armatei ucrainene, ci și având informații despre o insurgență iminentă din partea șefului companiei militare private (PMC) Wagner, Evghenii Prigojin. Această opinie a fost exprimată de Alexander Musiyenko, șeful Centrului de Studii Militare și Juridice.

“În ce scop a decis Shoigu să creeze o armată de rezervă? Cred că Shoigu avea informații că Prigojin și PMC-ul său Wagner pregăteau un atac asupra Moscovei. De aceea au creat armatele de rezervă. Armatele de rezervă, de regulă, sunt create pentru a contracara amenințările interne. Și cum comandanții ruși nu aveau niciun motiv să presupună că tot FSB-ul și toate forțele speciale erau de partea lui Putin, s-au reasigurat și au decis să creeze o armată de rezervă. Dar au ratat – au făcut-o târziu”, a declarat Musiyenko.

Printre altele, armata de rezervă ar fi trebuit să protejeze liniile rușilor în teritoriile ocupate de Ucraina.

“Dar nu există o armată de rezervă. Iar acum armata rusă se află într-o asemenea încurcătură – fie luptă acum în regiunea Donețk pentru Staromlynovka, pentru Urozhaynoye și pentru a se apăra lângă Melitopol, fie trebuie să apere Moscova și alte așezări rusești”, a spus expertul.

Marșul lui Prigojin spre Moscova a dezorientat comandamentul rusesc de pe teren. În același timp, există destui admiratori ai lui Prigojin în multe cercuri din armata regulată rusă.

“Acesta este motivul pentru care conducerea militară rusă nu a redistribui urgent unități ale trupelor sale în Rusia ca răspuns la marșul PMC Wagner. Ei nu sunt siguri de loialitatea unităților lor”, a adăugat Musiyenko.

Situația actuală deschide o fereastră de oportunitate pentru armata ucraineană pe front.

“Putem face o descoperire într-o contraofensivă și să eliberăm cât mai mult teritoriu posibil, să provocăm cât mai multe înfrângeri trupelor rusești și să le forțăm să se alăture lui Prigojin și să reia marșul spre Moscova sau spre Petru”, a sugerat vorbitorul.

Sursa Uatv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *