CSI / RusiaInternaționalUE / Nato

Șoigu susține că forțele NATO vor ataca aliații Moscovei, în primul rând Belarus

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că forțele NATO vor ataca aliații Moscovei, cum ar fi Belerasul, după ce numărul grupărilor tactice de batalioane multinaționale din Europa de Centrală și de Est a crescut de 2,5 ori de la începutul războiului, transmite agenția rusă de stat TASS și Hotnews.

Numărul grupurilor tactice de luptă NATO în Europa Centrală și de Est a crescut de 2,5 ori, ajungând acum la peste 30.000 de soldați și ar putea crește în viitorul apropiat. Despre acest lucru a declarat Serghei Șoigu, în cadrul unei reuniuni cu autoritatea militară a Republicii Belarus.

„Formațiuni de forțe armate ale statelor NATO extraregionale au fost desfășurate în Europa Centrală și de Est, precum și în statele baltice. Noi grupuri tactice multinaționale de batalioane sunt în curs de înființare în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. Numărul grupării a crescut de 2,5 ori din februarie 2022 și acum se ridică la peste 30.000 de persoane, iar în viitorul apropiat poate crește”, a declarat Șoigu.

De asemenea, acesta subliniază că, în urma măririi grupării NATO, ”aliații Rusiei, în primul rând Republica Belarus, vor fi atacați”.

Șoigu a declarat că, în aceste condiții, Ministerul al Apărării al Federației Ruse consideră că asigurarea securității militare a statului este o prioritate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *