Externe

Soldaţi israelineni au ucis un „atacator” în apropiere de frontiera cu Egiptul. Trei soldaţi israelieni au decedat

Faptele au avut loc în timpul unui schimb de focuri la graniţa israelo-egipteană din deşertul Negev, a spus armata. „În timpul unei confruntări cu un atacator pe teritoriul israelian (…), soldaţii au răspuns cu foc şi l-au neutralizat”, a declarat armata într-un comunicat. Un purtător de cuvânt al armatei a clarificat ulterior că atacatorul a fost ucis.

Fiind întrebat de AFP, purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere detalii suplimentare. Graniţa dintre Israel şi Egipt este adesea scena unor tentative de contrabandă cu droguri, care în ultimii ani s-au soldat cu schimburi de foc între contrabandişti şi soldaţii israelieni staţionaţi de-a lungul graniţei, scrie News.ro.

„Doi soldaţi, un bărbat şi o femeie, au fost ucişi cu muniţie reală în apropierea graniţei” cu Egiptul, a spus armata, înainte de a anunţa un al treilea deces. Aceasta a refuzat iniţial să confirme decesele, care au fost relatate în presa israeliană, până când familiile au fost anunţate. „Soldaţii continuă să cerceteze zona”, a mai spus armata, fără a oferi alte detalii.

Egiptul a fost prima ţară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul în 1979.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *