CSI / RusiaExterne

Soldații lui Putin folosesc metode mișelești pentru a scăpa de civili. O bunică a primit o cutie de lapte plină cu explozibili

O bunică din Ucraina a scăpat de moarte ca prin minuni, după ce un soldat rus i-a dat o cutie de lapte plină cu explozibili. Potrivit presei locale, ar fi o practică obişnuită ca soldații ruși să pretindă că acordă ”ajutor umanitar”. Dar când pensionara din orașul asediat Herson a mers să deschidă cutia, a observat fire atașate de capac.

Investigațiile ulterioare au arătat că firele duceau de fapt la un detonator. Fiul a declarat presei locale: „Mama mea pensionară a observat că este ceva în neregulă cu acest lapte, de parcă cineva ar fi băut din el înainte sau parcă ar fi fost ruptă cutia. Ea a deșurubat cu grijă capacul și mi-a arătat ce era acolo”.

În cutia de lapte era de fapt o capcană care conținea material exploziv care era atașat de un fir de pescuit. Bomba urma să fie detonată în momentul în care femeia deschidea cutia.

Fiul femeii a adăugat: „Sacul cu ajutor umanitar a fost luat acasă de mama mea, deși eu i-am cerut să nu facă acest lucru. Dar ieri a luat cumpărăturile. A văzut că nu era închis ermetic, a crezut că cineva l-a băut deja, că s-ar putea strica, l-a deschis cu grijă și a văzut respectiva ață”.

Pentru a păcăli localnicii să creadă că produsele sunt sigure, soldații ruși folosesc produse fabricate în Ucraina, notează Daily Mail

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *