CSI / RusiaRăzboi

Soldații ruși răniți, obligați să se întoarcă pe front fără o reabiliatre adecvată. „Se lucrează deja la rezolvarea acestei probleme”

Un organism consultativ al guvernului rus înființat pentru a proteja „drepturile și libertățile omului” a analizat plângerile medicilor privind trimiterea soldaților vindecați înapoi pe front fără o reabilitare adecvată, a relatat marți, 10 ianuarie, agenția de știri de stat rusă RIA Novosti și CNN.

Un membru al Consiliului prezidențial pentru societatea civilă și drepturile omului, înființat pentru a-l asista pe președintele rus „în exercitarea responsabilităților sale constituționale de garantare și protecție a drepturilor și libertăților omului”, a declarat pentru RIA Novosti că au existat cazuri, în care soldați, care nu se recuperaseră complet după răni, au fost trimiși înapoi pe front pentru a lupta.

„Am aflat despre o situație în care soldați care au primit îngrijiri medicale de înaltă tehnologie, cu recomandări pentru reabilitare și îngrijire ulterioară, au fost imediat trimiși pe front în loc de reabilitare”, a declarat membrul consiliului Olga Demicheva, potrivit RIA Novosti.

„Ca urmare, tratamentele pe care le-au primit pur și simplu se duc pe apa sâmbetei, iar în loc de oameni sănătoși, am putea primi oameni cu dizabilități”, a declarat ea.

Astfel, potrivit lui Demicheva, consiliul a primit două apeluri din partea personalului de la instituțiile medicale din Donețk și Moscova.

Se lucrează deja la rezolvarea acestei probleme, a mai adăugat Demicheva, relatează sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *