CSI / Rusia

Soldații ruși trimiși la luptă în Ucraina se plâng că sunt obligați să-și cumpere tot, până și uniforme și veste antiglonț

Soldații ruși care se pregătesc să fie trimiși la luptă în Ucraina trebuie să-și cumpere echipamentele personale din banii lor, au declarat pentru The Moscow Times, sub protecția anonimatului, mai mulți militari.

În cele mai multe cazuri, armata nu le furnizează încălțăminte, veste antiglonț sau produse medicale de prim ajutor și strictă necesitate, cum ar fi banalele bandaje.

„Dacă îți dau uniformă, ești norocos – poți economisi niște bani. Dar tot trebuie să mai cumperi jachetă și pantaloni de schimb… Aș fi foarte mulțumit dacă aș primi banii pentru echipamentele pe care le-am cumpărat, ca să nu le suport eu din salariu”, a spus un subofițer din Garda Naţională (Rosgvardia).

Astfel, mai mulți bărbați care au vorbit cu corespondenții The Moscow Times au spus că li s-a promis un salariu lunar de aproximativ 200.000 de ruble (3.365 de dolari) dacă semnează contract pentru a lupta în Ucraina, dar li s-a comunicat că ar trebui să-și cumpere toate echipamentele.

„O vestă de luptă de nivel 4, care poate opri glonțul și schijele, costă în medie 70.000 de ruble (1.200 dolari). O cască se cumpără cu 10.000 de ruble (160 dolari). Cizmele decente costă aproximativ 5.000 de ruble (80 dolari) și chiar ai nevoie de două perechi. O vestă tactică costă între 5.000 și 10.000 de ruble (80-160 dolari). Și mai trebuie să-ți cumperi jachetă, pantaloni, tricouri și pulovere. Asta înseamnă aproximativ 200.000 de ruble (3.365 dolari)”, a mai spus militarul din Rosgvardia.

Un soldat rus dintr-o unitate militară din apropierea munților Urali a declarat că militarii care au plecat spre Ucraina nu au primit aproape niciun echipament:

„Trebuie să cumpărăm totul din banii noștri. Nu sunt haine, conserve sau truse de prim ajutor”, a spus el. „Tot echipamentul cu care luptăm în Ucraina miroase a naftalină, iar armele se blochează.”

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *