Social

Soldatul ucrainean împușcat de ruși după ce a rostit „Slavă Ucrainei” este moldovean

Departamentul regional de forțe al trupei „Nord” a Forțelor Armate ale Ucrainei dă asigurări că soldatul împușcat, pentru că a rostit „Glorie Ucrainei”, este Alexandr Mațievskii. Se menționează că acesta a fost un luptător al brigăzii 119 al trupei din regiunea Cernigov și este originar din Republica Moldova. Preceizăm că anterior, Ministerul ucrainean al Apărării din Ucraina a a anunțat că numele soldatului împușcat este Timofei Șadura, transmite Realitatea.md.

Departamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat despre noua identitate pe 8 martie curent. Potrivit noilor informații, rudele militarului omorât l-au recunoscut pe acesta din imaginile video. L-au recunoscut, potrivit departamentului, și militarii unității în care a activat Alexandr Mațievskii.

Glavcom.ua scrie că Mațievskii s-a născut pe 10 mai 1980 la Chișinău, Republica Moldova. În 2008, el s-a mutat cu familia în Ucraina, în orașul Nejin, unde locuiește acum mama lui. De asemenea, sursa citată mai scrie că bărbatul nu a avut anterior o experiență în serviciul militar, dar după invazia rusă în Ucraina s-a oferit voluntar în batalionul 163 al brigăzii 119, care apăra regiunea Cernigov. Potrivit aceleiași surse, Mațievskii are un fiu în vârstă de 19 ani.

Vă amintim că pe 6 martie, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video cu un soldat, neînarmat, împușcat după ce rostește „Glorie Ucrainei”.

Ministerul Apărării din Ucraina a spus că numele soldatului este Timofei Șadura, un militar care era dat dispărut din data de 3 februarie.

„Șadura a fost dat dispărut din 3 februarie 2023, după luptele din apropierea orașului Bahmut. Corpul militarului nostru se află pe teritoriul ocupat temporar”, a precizat ministerul ucrainean într-un comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *