Politică

Solicitarea Transnistriei de anexare la Rusia nu va primi foarte curând un răspuns de la Moscova, susține şeful Cancelariei Prezidenţiale de la București

Cristian Diaconescu spune că demersul Transnistriei nu trebuie privit dramatic: "Nu aş da o semnificaţie dramatică unei atitudini a unor cetăţeni, care reprezintă un partid politic. Acest Soviet nu are absolut nici un fel de legitimitate şi nu este recunoscut, ca de altfel şi regiunea transnistreană, de nimeni în lume. Sigur, este un anume gen de atitudine, care nu e la prima încercare, nu a primit un răspuns din partea Moscovei şi cred că nu va primi foarte curând".

Consilierul prezidenţial aminteşte că "aşa-zisele autorităţi transnistrene s-au orientat în ultima perioadă spre reluarea dialogului cu Chişinăul, aşteptata liberalizare a regimului de vize a creat interes şi simpatie şi printre cetăţenii din Republica Moldova, interesul pentru dobândirea actelor moldoveneşti a devenit din ce în ce mai serios. Deci din acest punct de vedere, situaţia este deocamdată destul de confuză în acea regiune. În condiţiile în care va exista şi sper să se întâmple acest lucru, o disponibilitate tot mai serioasă a comunităţii europene de a asocia cât mai rapid Republica Moldova la Uniunea Europeană, probabil că în jocul de interese din Transnistria, flexibilitatea în ceea ce priveşte reluarea dialogului în scopul recâştigării unităţii Republicii Moldova va fi din ce în ce mai mare".

sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *