Femeia

Soluţii alternative pentru sticluţele goale de parfum

Astfel, numărul lor creşte ajungând la zeci de sticluţe de toate formele care ţin loc în dulăpioare. Într-o anumită măsură, dorinţa dvs. de a le păstra este fundamentată pe câteva argumente destul de plauzibile: acestea au fost cele mai îndrăgite arome, care păstrează anumite amintiri de viaţă, sau pur şi simplu sticluţa are un design deosebit sau încă mai păstrează aroma preferată. Ca să găsiţi utilitate acestor obiecte la prima vedere inutile, vă propunem câteva sfaturi:

Jucării pentru cei mici

Punându-vă în funcţie fantezia, orice sticluţă poate lua forma unui omuleţ. Pentru aceasta, e suficient „să îmbrăcaţi” sticluţa în hăinuţe confecţionate din fâşii de material, părul să-l faceţi din fire de lână, iar din căpăcel creaţi o pălărie originală. Astfel, cel mic poate avea o colecţie întreagă de „prieteni” de joacă.

Arome din dulapuri

Ideea de a pune sticluţele goale de parfum în dulap nu e deloc deplasată. Cu toate că parfumul s-a terminat, sticluţa păstrează o aromă uşoară, care e absolut suficientă pentru a conferi albiturilor un miros plăcut şi abia simţit. Ţineţi cont de faptul că o aromă trebuie să fie abia perceptibilă, deloc impunătoare. Adormind în asemenea albituri, veţi simţi o plăcere deosebită, mai ales când acestea poartă mirosul parfumului drag.

Grija de plantele de cameră

O altă opţiune pentru sticluţele de parfum este să le folosiţi în calitate de pulverizatoare pentru plantele de cameră. Pentru aceasta, clătiţi foarte bine recipientul, pentru ca acesta să nu păstreze aroma şi umpleţi-l cu apă. Cu ajutorul unui astfel de pulverizator va fi foarte comod de stropit plantele de cameră de dimensiuni mai mici.

Idei de decor

Cele mai originale sticluţe pot fi folosite cu succes în calitate de vaze pentru flori din biser. Vopsiţi vazele în culorile dvs. preferate şi lipiţi pe ele mărgeluţe, flori artificiale sau orice alte elemente care vă trezesc imaginaţia. Asemenea obiecte de decor, făcute cu mâna dvs., se vor înscrie de minune în orice decor, conferindu-i o notă de originalitate. Pe celelalte recipiente, care au forme interesante, le puteţi folosi în calitate de suvenire.

Colecţie neobişnuită

De regulă, fiecare aromă e legată de o anumită perioadă din viaţa femeii sau poartă cu sine amintiri frumoase. De aceea, de ce să aruncaţi aceşti purtători ai amintirilor, când îi puteţi păstra într-o cutie frumos decorată şi reveni la ei ori de câte ori simţiţi nevoia? Numai să nu faceţi un depozit întreg. Păstraţi trei-cinci arome care într-adevăr au o valoare emoţională pentru dvs. O alternativă pentru păstrarea sticluţelor în cutie este amplasarea lor pe o poliţă. Nu plasaţi câteva sticluţe de acelaşi tip de parfum, pentru că nu are sens. În fiecare recipient, lăsaţi măcar câteva picături de parfum, pentru ca aroma să vă trezească amintiri o perioadă cât mai îndelungată de timp.

Suport pentru lumânări

Sticluţele goale mai pot fi transformate şi în suporturi pentru lumânări. Un asemenea suport poate fi decorat cu vopsea, lac pentru sticlă, pietricele, flori, biser sau dantelă. Alegerea elementelor de decor ţine de forma sticluţei, de lăţimea şi lungimea ei.
Toate aceste sugestii sunt bune atâta timp cât vor fi puse în practică. De aceea, adunaţi sticluţele goale de parfum şi începeţi să creaţi. Cu siguranţă, le veţi găsi măcar o utilitate dintre cele propuse mai sus.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *