Sănătate

Soluţii naturiste – alternative pentru stările depresive

Naturopatia

Pentru cei suferinzi de depresii sezoniere și care nu vor să apeleze la antidepresivele clasice, există alternative naturale în farmacii. Una dintre acestea este banala sunătoare, un relaxant ușor, care acționează și împotriva anxietății, și chiar a poftelor de mâncare incontrolabile, frecvent întâlnite la cei cu depresie de sezon.

Nu le lua în paralel cu tratamentul anticoncepțional.

Mănâncă bine și sănătos, pentru a-ți creste nivelul de serotonină și a evita „hoții de energie”, cum sunt numiți zahărul, făinoasele albe, dulciurile rafinate.

Redu din consumul de alcool și cofeină, care îți scad absorbția fierului și calciului.

Nu fuma, pentru că nicotina te privează de beneficiile vitaminelor B.

E greu, pentru că depresia te determină să consumi și mai mult din exact ce nu ai voie, dar poți în schimb să mănânci nuci, alune, semințe, fructe proaspete și uscate, legume, cartofi, orez brun și pâine integrală. Ca să-ți menții constant nivelul glicemiei, mănâncă la trei ore și ia valeriană împotriva nervozității.

Terapiile alternative

Cel mai obișnuit tratament împotriva depresiei sezoniere este cel cu lumină. Acesta consta în așezarea în fața unei cutii special destinate acestui scop, care emite lumină de intensitate puternică. Ar trebui să aplici acest tratament zilnic, în anotimpul friguros, începând cu primele zile de toamnă, înainte de apariția simptomelor. În preajma cutiei, poți să-ți îndeplinești sarcinile obișnuite. Efectul terapiei poate apărea în câteva zile de la începerea ei și continua pe toată durata aplicării.

Din păcate, cutiile luminoase nu sunt încă pe piața noastră. În lipsa lor, încearcă să petreci cât mai mult timp în aer liber, fă mișcare, folosește pentru iluminat lumina albă, ascultă muzică antrenantă dimineața, culcă-te devreme și la aceeași oră.

(Timpul Suplimentul Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *