ActualitateSocial

Soluțiile ce urmează a fi propuse Autorității vamale din România, în scopul reducerii timpului de așteptare la frontiera moldo-română, discutate de reprezentanții Serviciului Vamal și EUBAM

Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat o ședință de lucru cu șeful Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor. La reuniune a fost prezent și Înaltul Consilier UE în domeniul vamal și fiscal, Rosario de Blasio, transmite Radiochisinau.md.

În cadrul întrevederii au fost discutate provocările la frontiere și inițiativele Serviciului Vamal de a facilita trecerea mijloacelor de transport și reducerea timpilor de staționare la posturile vamale.

Astfel, au fost puse în discuție înțelegerile convenite între autoritățile vamale din Rep. Moldova și Ucraina, și concomitent, au fost abordate soluțiile ce urmează a fi propuse Autorității vamale din România, în scopul reducerii timpului de așteptare la frontiera moldo-română.

Un alt aspect discutat în cadrul ședinței a fost despre inițiativa EUBAM de a organiza un Seminar internațional la nivel înalt pentru împărtășirea experienței privind gestionarea fluxului de mărfuri în situație de criză și împărtășirea cu cele mai bune practici.

Vă amintim că Serviciul Vamal beneficiază de asistența EUBAM din anul 2005. Misiunea acordă autorității vamale suport în implementarea prevederilor stipulate în Acordul de Asociere RM-UE prin elaborarea documentelor de politici privind managementul riscurilor, combaterea infracționalității transfrontaliere, simplificarea procedurilor, conceptul de control comun etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *