Politică

Soluționarea pașnică a „conflictului transnistrean” este o iluzie. Rusia nu va pleca niciodată benevol din R. Moldova

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere la ministerul de externe cu Yurii Klymenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut o evaluare a dinamicii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, urmare a agresiunii militare împotriva Ucrainei. La fel, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale râului Nistru.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat poziția Republicii Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul OSCE.

De asemenea, interlocutorii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun.

Diplomatul moldovean a subliniat angajamentul autorităților Republicii Moldova de a continua acordarea asistenței și suportului umanitar poporului ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *