Economie

Şomeri pe bandă rulantă: avem peste 107.000

Totuşi, populaţia economic activă a R. Moldova, adică populaţia ocupată plus şomerii, a crescut cu 1,2 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Biroul Naţional de Statistică (BNS).
În ceea ce priveşte activitatea populaţiei în funcţie de sexe, în cadrul persoanelor economic active, ponderea bărbaţilor este cu 2% mai mare faţă de ponderea femeilor, iar ponderea persoanelor economic active din mediul urban a fost mai mare faţă de cea a populaţiei active din mediul rural cu 3,2 %, informează BNS.
Cifrele arată, de asemenea, că 20,5% din numărul total de persoane angajate în câmpul muncii activează sectorul agricol, fiind cu 5,6 la sută mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În activităţile non-agricole, numărul persoanelor ocupate a fost în creştere cu 20,3 mii sau cu 2,5% faţă de trimestrul întâi al anului 2010, în industrie a constituit 14,3% şi în construcţii 4,2%, în scădere cu 14,1% faţă de nivelul anului precedent.
De asemenea, în sectorul servicii au activat 61,0% din totalul persoanelor ocupate, numărul respectiv crescând cu 2,1 % faţă de anul trecut.
Conform repartizării după forme de proprietate, 60,1 la sută din populaţie a activat în instituţii cu forma de proprietate privată, 32,8% – cu cea publică, şi, 7,1% – în instituţii cu forme de proprietate mixtă şi cu participarea capitalului străin.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *