Somon la gratăr cu sos mexican
Ingrediente:
– 1/2 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
– 1/4 ceasca de suc de lamaie
– 1 ardei iute rosu, taiat marunt
– 4 catei de usturoi, zdrobiti
– 1 lingurita de chimen macinat
– 1 kg de somon file
– 2 linguri cu ulei de masline
– 3/4 lingurita cu sare
– 1/2 lingurita cu piper negru macinat
– 2 rosii, taiate felii subtiri
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul, apoi intr-un vas mic se amesteca patrunjelul, sucul de lamaie, ardeiul, usturoiul si chimenul. Se trece file-ul de somon prin ulei de masline si se presara sare si piper. Impaturiti-l intr-o folie de aluminiu, apoi acoperiti somonul cu sosul facut la inceput. La final, acoperiti somonul cu rondele de rosii. Intoarceti marginile foliei de aluminiu in jurul bucatilor de somon, apoi coaceti-le la cuptor timp de circa 20 de minute. Dupa ce s-a copt, desfaceti bucatile de somon din folie si serviti-le alaturi de cartofi copti sau orez. Delicios de sanatos…
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!