Somon Teriyaki
Ingrediente:
– 1 pahar orez alb
– 2 catraveti mari
– 1 ceapa verde
– 2 linguri otet alb
– 1 ceasca sos de soia
– 2 linguri de zahar
– piper
– 1 ceasca vin de orez
– 1 lingura de miere
– 4 bucati de somon proaspat
– 1 lingura seminte de susan
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati castravetii taiati felii subtiri, ceapa verde tocata marunt, otet, 1 lingura sos de soia, piper proaspat macinat, se amesteca bine, se acopera si se aseaza la rece. Ca sa faceti sos Teriyaki puneti o tigaie mica la incins, turnati mierea, 1/2 din ceasca de sos de soia, vin de orez (sake) si 2 linguri de zahar. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand cantitatea se reduce la jumatate(amestecati din cand in cand ptr. a nu se prinde). Intre timp somon-ul se presara cu piper si se prajeste cateva minute pe ambele parti ptr. a prinde culoare. Se fierbe orezul. Se aranjeaza intr-o farfurie: orez, salata de castraveti si cate o bucata de somon peste care veti pune o lingura de sos Teriyaki si veti presara seminte de susan…pofta buna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!