Culinar.md

Somon Teriyaki

 Ingrediente:
– 1 pahar orez alb
– 2 catraveti mari
– 1 ceapa verde
– 2 linguri otet alb
– 1 ceasca sos de soia
– 2 linguri de zahar
– piper
– 1 ceasca vin de orez
– 1 lingura de miere
– 4 bucati de somon proaspat
– 1 lingura seminte de susan

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati castravetii taiati felii subtiri, ceapa verde tocata marunt, otet, 1 lingura sos de soia, piper proaspat macinat, se amesteca bine, se acopera si se aseaza la rece. Ca sa faceti sos Teriyaki puneti o tigaie mica la incins, turnati mierea, 1/2 din ceasca de sos de soia, vin de orez (sake) si 2 linguri de zahar. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand cantitatea se reduce la jumatate(amestecati din cand in cand ptr. a nu se prinde). Intre timp somon-ul se presara cu piper si se prajeste cateva minute pe ambele parti ptr. a prinde culoare. Se fierbe orezul. Se aranjeaza intr-o farfurie: orez, salata de castraveti si cate o bucata de somon peste care veti pune o lingura de sos Teriyaki si veti presara seminte de susan…pofta buna!

GatindCuMira

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *