Internațional

(SONDAJ) Britanicii au mai multă încredere în Wikipedia decât în mass-media

‘Britanicii au mult mai multă încredere în Wikipedia decât în mass-media. Este un lucru pe care am reușit să-l facem’, a declarat el, cu prilejul ceremoniei de închidere a ‘Wikimania’, conferința internațională anuală a Fundației Wikimedia.

Omul de afaceri american s-a referit la un sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane publicat sâmbătă de institutul YouGov. Conform acestuia, 64% dintre cei intervievați au încredere în veridicitatea celor scrise de autorii Wikipedia. Cifra scade la 61% în ce-i privește pe jurnaliștii de la BBC, la 45% pentru ziarele de informare precum Times sau Guardian și la 13% pentru tabloide cum ar fi The Sun.

‘Marea Britanie are o presă foarte variată și o tradiție puternică. Faptul că devansăm un post precum BBC, cu o reputație excelentă, este deosebit de interesant. Este chiar un pic înfricoșător’, a susținut Jimmy Wales. ‘Nu mă voi odihni până când nu ne vom bucura din partea publicului de o încredere mai mare decât cea acordată pentru Enyclopaedia Britannica’, a promis el.

Sondajul YouGov de sâmbătă arată că Wikipedia este mereu devansată în termeni de fiabilitate de Enyclopaedia Britannica, în care au încredere 83% dintre britanici.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *