Război

Sondaj: Câți ucraineni ar fi de acord cu concesii teritoriale pentru pace

Un sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev (KIIS) în perioada 4-27 decembrie arată că 85% dintre ucraineni consideră că nu este acceptabilă niciun fel de concesie teritorială către Rusia, „chiar dacă din această cauză războiul ar putea dura mai mult”, relatează Kyiv Independent.

Doar 8% dintre respondenți cred că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei pentru „a obține pacea și a-și păstra independența”.

De asemenea, KIIS a precizat că limba vorbită de respondenți nu pare să aibă un impact asupra rezultatelor, întrucât 89% dintre respondenții vorbitori de ucraineană, 76% dintre cei vorbitori de rusă și 86% dintre cei bilingvi s-au opus concesiilor teritoriale către Rusia.

„După 10 luni de război epuizant și brutal, ucrainenii rămân fermi și resping narațiunea privind ”nevoia de concesii teritoriale pentru a liniști agresorul””, a declarat șeful adjunct al KIIS, Anton Hrushetskyi.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-27 decembrie și a intervievat 2.005 locuitori din fiecare regiune ucraineană, cu excepția celor ocupate de Rusia.

Un sondaj realizat în perioada 7-13 septembrie de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev indica faptul că 87% dintre respondenți se opun unor concesii teritoriale ucrainene către Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *