UE / Nato

Sondaj: Curentele eurosceptice, diminuate după votul pe tema Brexit

Curentele proeuropene au crescut cu 18% atât în Germania, cât şi în Franţa, care a ales recent un preşedinte proeuropean în defavoarea candidatului eurosceptic, Marine Le Pen.

Potrivit studiului, chiar şi britanicii au o opinie mai favorabilă faţă de Uniunea Europeană. 54% dintre cei chestionaţi au o atitudine pozitivă în privinţa UE, cu 10% mai mult în comparaţie cu anul trecut. Doar 40% dintre britanici îşi păstrează poziţia eurosceptică. În luna iunie a anului trecut, 52% dintre alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea din UE.

În nouă dintre cele zece ţări în care au fost colectate date, procentul euroscepticilor nu depăşeşte 35%. Dintre aceştia, italienii şi grecii sunt cei mai puţin entuziaşti în ceea ce priveşte UE. În Polonia şi Ungaria curentele proeuropene rămân la cote ridicate, în ciuda tensiunilor dintre Bruxelles şi guvernele naţionale.

În total, 63% din cei intervievaţi s-au declarat favorabili blocului comunitar. Astfel, se înregistrează o creştere cu 10 procente, comparativ cu un sondaj similar realizat de Pew Research Center în 2016.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 10.000 de persoane din zece state ale UE- Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Spania, Suedia şi Ungaria.

sursa: mediafax.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *