CSI / RusiaRăzboiUcrainaUE / Nato

SONDAJ: Două treimi dintre unguri sunt împotriva propunerii UE de a efectua plăţi suplimentare pentru războiul din Ucraina

Circa 64% dintre unguri sunt împotriva unei propuneri a Comisiei Europene (CE) ca statele UE să efectueze plăţi suplimentare pentru a furniza un nou sprijin financiar pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, a anunţat vineri, 7 iulie, cotidianul Magyar Nemzet, citând un sondaj al Institutului Nezopont, relatează MTI, citată de G4media.

Sondajul care se axează pe opiniile ungurilor privind propunerea Comisiei, arată că doar 28% dintre ei o consideră acceptabilă, scrie ziarul. În acelaşi timp, circa 13% dintre cei care susţin planului Bruxellesului afirmă că nu l-ar sprijini dacă Ungaria nu ar beneficia, drept consecinţă, de fondurile UE alocate ţării.

În total, 77% dintre respondenţi susţin că ar fi incorect să i se ofere UE resurse datorate Ungariei pentru a ajuta Ucraina în schimb.

Un total de 38% dintre votanţii de stânga susţin că au fost de acord cu propunerea, iar 36% au respins-o, potrivit cotidianului.

În acelaşi timp, 50% dintre votanţii de stânga susţin că ar respinge propunerea dacă ajutorarea Ucrainei ar duce la pierderea unor resurse de către Ungaria.

Circa 88% dintre ungurii care au participat la sondaj susţin că au fost de acord cu necesitatea uni armistiţiu imediat şi doar 3% susţin că războiul ar trebui să continue, mai scrie Magyar Nemzet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *