Actualitate

Sondaj FAKE NEWS marca „demografii și sociologii”

A devenit o tradiție ca „demografii și sociologii” să furnizeze sondaje fără mari legături cu realitatea. Astăzi, „sociologii și demografii”, au publicat o cercetare de-a dreptul amuzantă. Din cei deciși, opțiunea de vot ar fi: PAS – 37%, PSRM – 35%, ȘOR – 7.6%, iar restul nu treg pragul: Usatîii – 4.4%, iar AUR are 0.8%.

Conform „autorilor”, sondajul a fost efectuat în perioada 8-20 aprilie. Amintim că Alianța pentru Unire Românilor a făcut primul eveniment public, în care s-a anunțat participare la alegeri pe data de 5 mai 2021. De unde știau „demografii” lui Dodon, despre AUR la începutul lunii aprilie?

Ținta acestei manipulări este clară: să încerce să insinueze că R. Usatîi nu ar trece pragul, o ipoteză ce nu poate fi consideră credibilă, având în vedere că la alegerile prezidențiale a acumulat aproape 17%. Totodată, sondajul are menirea să arate că viitoare alianța va fi PSRM+ȘOR, care împreuna ar avea mai multe voturi decât PAS.

În toate „cercetările” lor, este avantajat un singur partid – PSRM.

Cel mai bun exemplu este sondajul publicat de ei înainte de alegerile Parlamentare din februarie 2019.

Ce cifre au „desenat” „sociologii și demografii” atunci:

PSRM – 43%
ACUM – 14%
PDM – 17%

REZULTATELE OFICIAL ALEGERILOR:

PSRM – 31%
ACUM – 26.8%
PDM – 23%

Deși marja de eroare acceptabilă este de 2-3-4%, „Sociologii și demografii” au „greșit” în favoarea PSRM cu + 12% și – 12% în defavoarea blocului ACUM.

CE ARATĂ CIFRELE REALE: PAS la 47%, AUR la 7,6%

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *