Externe

Sondaj: Guvernul israelian este responsabil pentru masacrul comis de Hamas, Netanyahu trebuie să demisioneze

Patru din cinci israelieni evrei consideră că guvernul și premierul Benjamin Netanyahu sunt vinovați pentru infiltrarea în masă a teroriștilor Hamas și pentru masacrul din sudul Israelului, potrivit unui nou sondaj al Dialog Center publicat joi, transmite Jerusalem Post și G4media.ro.

O majoritate covârșitoare de 86% dintre respondenți, inclusiv 79% dintre susținătorii coaliției, au declarat că atacul surpriză din Gaza este un eșec al conducerii țării.

Aproape toți respondenții (94%) consideră că guvernul este responsabil pentru lipsa de pregătire în materie de securitate care a dus la atacul din sud, peste 75% dintre ei afirmând că guvernul are cea mai mare parte a responsabilității.

Netanyahu trebuie să demisioneze după încheierea războiului, spun israelienii

Sondajul, la care au participat 620 de evrei israelieni din întreaga țară, a constatat, de asemenea, că majoritatea respondenților consideră că Netanyahu ar trebui să demisioneze după încheierea Operațiunii Scuturile de Fier.

O mică majoritate de 56% a declarat că Netanyahu trebuie să demisioneze la sfârșitul războiului, 28% dintre votanții coaliției fiind de acord cu acest punct de vedere.

În plus, 52% dintre respondenți se așteaptă, de asemenea, ca ministrul apărării, Yoav Gallant, să demisioneze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De ce nu se ridică întrebarea, că și serviciile secrete israeliene poartă o mare parte de vină pentru începutul ostilităților ? Sau s-au permis ostilitățile pentru a acoperi poporului israelian și lumii întregi niște găuri strigătoare la cer din activitatatea guvernului israelian ? Iar riposta sângeroasă a Israelului nu este oare urmare a disprețului față de arabi ? De ce așa și nu se rezolvă problema statului palestinian ?

  2. Egiptul și SUA spun, că Israelul a fost prevenit cu trei zile înainte de atacul HAMAS. De ce Israelul neagă aceasta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *