Social

Sondaj: Jumătate dintre angajații români au revenit la serviciu obosiți și stresați după sărbătorile de iarnă

Conform unui sondaj recent, angajații români au avut dificultăți în revenirea la serviciu după sărbătorile de iarnă. Jumătate dintre respondenți au declarat că au revenit la muncă obosiți și stresați, iar cauza principală a fost oboseala acumulată.

Doar 38% dintre cei intervievați au beneficiat de o vacanță în perioada sărbătorilor, în timp ce mai bine de patru din zece angajați au avut libere doar zilele prevăzute de lege, iar 11% nu au avut nici măcar acestea.

Ca rezultat, angajații români intenționează să gestioneze mai eficient timpul petrecut la muncă și să adopte un stil de viață sănătos, inclusiv 15% care vor merge la terapie.

În plus, 11% dintre respondenți vor să lucreze cât mai puțin posibil, în timp ce 20% intenționează să își crească veniturile prin negocierea salariului la locul de muncă actual sau prin aplicarea la noi joburi cu salarii mai mari.

Aceasta tendință este sprijinită de faptul că multe companii aleg să afișeze salariul pentru pozițiile vacante, aceasta fiind o măsură care le permite să angajeze mai repede. În domeniile care au cele mai multe poziții cu salariul afișat sunt retailul, industria alimentară, imobiliarele și construcțiile.

De asemenea, joburile din afara țării prezintă în număr mare indicii clare despre nivelul salarial oferit.

Este important de menționat că, desi există o tendință crescătoare de a afișa salariile, aceasta nu este obligatorie și depinde de companie și poziție. De exemplu, pentru posturile entry-level, există o deschidere mai mare în acest sens, în timp ce pentru specialiști doar 22% dintre companii afișează salariul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *