MoldovaSocialSpre UE

Sondaj: Moldovenii au o părere tot mai pozitivă față de Uniunea Europeană

Conform sondajului anual de opinie publică în Republica Moldova din anul 2023, moldovenii au o părere din ce în ce mai bună despre Uniunea Europeană.

Cetățenii menționează relațiile bune dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, iar încrederea moldovenilor în UE este tot mai mare, transmite Știri.md.

Menționăm că acest ultim sondaj a fost realizat în luna februarie 2023 și a implicat interviuri față în față cu un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane din întreaga țară.

62% dintre moldoveni au o părere pozitivă despre UE (+10 puncte procentuale față de părerile din 2016), în comparație cu doar 8% care au o părere negativă (în scădere de la 17% în 2016).

Astfel, în condițiile în care Republica Moldova a primit anul trecut statutul de țară candidată la UE, 78% dintre respondenți spun că țara lor are relații bune cu UE, mai mult decât în orice perioadă de când au început sondajele. UE se bucură de mai multă încredere, 63% dintre cei chestionați, decât orice altă instituție internațională.

Cetățenii Republicii Moldova sunt pe deplin conștienți de sprijinul financiar al UE pentru țara lor – 81%.

Deasemenea, UE este considerată cel mai mare contribuitor financiar – 62% pentru țară, cu mult peste toate celelalte instituții sau țări străine. Mai mult de jumătate dintre moldoveni – 54% recunosc eficiența sprijinului acordat de UE.

Fiind întrebați cu privire la domeniile în care ar dori să vadă un sprijin mai mare din partea UE, 45% au răspuns dezvoltare economică și comerț, iar 34% sănătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uăi maldovî, da tancurili alea „monument” nu le-ai întrebat uăi ci păreri au??? Poati pi tavarișci lenin??? Sau poati pi alți tavarișci la cari pobediți voi strașnic pi la monumenti, când semănați până la confuzie cu imperialiștii ce v-au ocupat: rangă di beți, grohăind cântece soldățești rusești, tăt pro… și tăt calici. Tăt normal șî bravo! Ghini cî s-o prinit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *