CSI / RusiaRăzboi

Sondaj publicat de Rusia. Majoritatea rușilor doresc pacea cu Ucraina, dar 60% ar aproba o decizie a lui Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului

Un sondaj publicat de presa rusă susține că 65% dintre ruși ar susține un tratat de pace cu Ucraina dacă Vladimir Putin l-ar propune, potrivit Sky News. Două treimi dintre bărbații intervievați (62%) declară că nu sunt pregătiți să participe personal la războiul din Ucraina.

Dar sondajul, realizat de Russian Field Sociological Agency, a mai arătat că 60% dintre oameni ar aproba o decizie a lui Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului.

În general, mai mult de jumătate s-au declarat în favoarea continuării conflictului.

De asemenea, sondajul a constatat că 59% dintre ruși consideră că așa-numita ”operațiune militară specială” a durat prea mult timp, în timp ce 28% dintre ei nu sunt de acord, potrivit G4media.

Iar aproximativ 30% dintre ei cred că războiul va mai dura încă un an.

41% dintre respondenți au recunoscut că se simt „obosiți de știrile despre desfășurarea operațiunii militare în Ucraina”, dar majoritatea (56%) nu au astfel de sentimente.

62% dintre ruși sunt siguri că „operațiunea specială” este „cu siguranță” sau „mai degrabă” un succes, 19% au o opinie contrară, iar același număr nu a putut oferi un răspuns.

În același timp, aproape două treimi dintre bărbații intervievați (62%) nu sunt pregătiți să participe personal la războiul din Ucraina, dacă ar avea ocazia – această cifră este cu șase puncte procentuale mai mare decât în a doua jumătate a lunii mai. 29% dintre respondenți și-au exprimat dorința de a participa la război, iar cel mai des recunosc acest lucru persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani (37%), în timp ce în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, doar 23%. De asemenea, nu sunt atât de multe persoane care doresc să ajute financiar armata rusă: 67% nu sunt dispuși să doneze fonduri proprii în sprijinul „operațiunii speciale”, iar 12% sunt de acord să nu cheltuiască mai mult de 1.000 de ruble în acest sens. pe lună.

Decizia lui Vladimir Putin „de a anunța începerea mâine a unui nou atac asupra Kievului” ar fi susținută de 60% dintre respondenți, 26% ar fi împotrivă.

În general, 52% dintre respondenți au fost în favoarea continuării operațiunii militare, iar 38% au fost în favoarea trecerii la negocieri de pace.

Potrivit politologului Alexei Makarkin, există o atitudine înrădăcinată în societate conform căreia „autoritățile știu mai bine, noi suntem oameni mici”, iar „omul mic” nu este foarte versat în politică.

Menționăm că războiul în Ucraina a intrat în cea de-a 167-a zi, atacurile continuând în estul regiunii Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *