CSI / RusiaRăzboi

Sondaj publicat de Rusia. Majoritatea rușilor doresc pacea cu Ucraina, dar 60% ar aproba o decizie a lui Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului

Un sondaj publicat de presa rusă susține că 65% dintre ruși ar susține un tratat de pace cu Ucraina dacă Vladimir Putin l-ar propune, potrivit Sky News. Două treimi dintre bărbații intervievați (62%) declară că nu sunt pregătiți să participe personal la războiul din Ucraina.

Dar sondajul, realizat de Russian Field Sociological Agency, a mai arătat că 60% dintre oameni ar aproba o decizie a lui Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului.

În general, mai mult de jumătate s-au declarat în favoarea continuării conflictului.

De asemenea, sondajul a constatat că 59% dintre ruși consideră că așa-numita ”operațiune militară specială” a durat prea mult timp, în timp ce 28% dintre ei nu sunt de acord, potrivit G4media.

Iar aproximativ 30% dintre ei cred că războiul va mai dura încă un an.

41% dintre respondenți au recunoscut că se simt „obosiți de știrile despre desfășurarea operațiunii militare în Ucraina”, dar majoritatea (56%) nu au astfel de sentimente.

62% dintre ruși sunt siguri că „operațiunea specială” este „cu siguranță” sau „mai degrabă” un succes, 19% au o opinie contrară, iar același număr nu a putut oferi un răspuns.

În același timp, aproape două treimi dintre bărbații intervievați (62%) nu sunt pregătiți să participe personal la războiul din Ucraina, dacă ar avea ocazia – această cifră este cu șase puncte procentuale mai mare decât în a doua jumătate a lunii mai. 29% dintre respondenți și-au exprimat dorința de a participa la război, iar cel mai des recunosc acest lucru persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani (37%), în timp ce în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, doar 23%. De asemenea, nu sunt atât de multe persoane care doresc să ajute financiar armata rusă: 67% nu sunt dispuși să doneze fonduri proprii în sprijinul „operațiunii speciale”, iar 12% sunt de acord să nu cheltuiască mai mult de 1.000 de ruble în acest sens. pe lună.

Decizia lui Vladimir Putin „de a anunța începerea mâine a unui nou atac asupra Kievului” ar fi susținută de 60% dintre respondenți, 26% ar fi împotrivă.

În general, 52% dintre respondenți au fost în favoarea continuării operațiunii militare, iar 38% au fost în favoarea trecerii la negocieri de pace.

Potrivit politologului Alexei Makarkin, există o atitudine înrădăcinată în societate conform căreia „autoritățile știu mai bine, noi suntem oameni mici”, iar „omul mic” nu este foarte versat în politică.

Menționăm că războiul în Ucraina a intrat în cea de-a 167-a zi, atacurile continuând în estul regiunii Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *