Internațional

Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un a amenințat SUA și Coreea de Sud

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a amenințat SUA și Coreea de Sud susținând că prin semnarea unui acord cele două țări pun în pericol pacea Asiei și a lumii. Acordul va duce la un „pericol mai grav”, a declarat aceasta, potrivit BBC.

De asemenea, Kim Yo-jong a declarat că „descurajarea nucleară a Coreei de Nord ar trebui să fie adusă la un nivel și mai mare”, a relatat presa de stat.

„Cu cât inamicii sunt mai hotărâți să organizeze exerciții de război nuclear și cu cât mai multe mijloace nucleare vor desfășura în apropierea Peninsulei Coreene, cu atât mai puternică va deveni exercitarea dreptului nostru la apărare, direct proporțional cu ei”, a spus Kim Yo-jong, potrivit BBC.

Kim Yo-jong pare să aibă influență asupra fratelui său

Ea a avertizat că această mișcare „nu va avea ca rezultat decât expunerea la un pericol și mai grav a păcii și securității Asiei de Nord-Est și a lumii”.

Kim Yo-jong deține o poziție de conducere în cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord și se pare că are influență asupra fratelui său, președintele țării.

Reacția a apărut după ce președintele SUA Joe Biden și omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol au semnat Declarația de la Washington. Conform acordului, americanii acceptă să desfășoare submarine cu arme nucleare în Coreea de Sud și să implice Seulul în strategia sa nucleară pentru a contracara amenințările din partea Nordului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *