Politică

Sora premierului Ponta este audiată la DNA

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv în data de 17 februarie. El este acuzat că a fraudat fonduri europene, prejudiciul în acest dosar fiind de peste 7 milioane de lei.

Procurorii susţin că lucrarea de extindere a canalizării din oraşul Comarnic a fost obţinută fraudulos, iar banii europeni ar fi fost folosiţi în alte scopuri, lucrările fiind făcute de mântuială.

În acelaşi dosar, Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, şi Mircea Cosma sunt cercetaţi sub control judiciar. Cei trei ar fi pus presiune şi ar fi ameninţat conducerea SC Hidro Prahova, pentru a da contractul cu dedicaţie.

În toată afacerea ilegală, un rol important l-ar fi avut societatea înfiinţată de mama premierului Victor Ponta şi preluată apoi de sora prim-ministrului. Printre angajaţii firmei ar fi fost şi fosta soţie a premierului, Roxana. După câţiva ani de la semnarea contractului, cumnatul lui Victor Ponta s-a retras de la conducerea societăţii şi a predat-o unui anume Liviu Muntean.

În perioada 2007-2012, firma controlată de cumnatul premierului Victor Ponta a primit în total 24 de contracte cu instituţii publice, în valoare de peste 26 de milioane de euro.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *