Media

Sorin Ovidiu Vântu a primit un an de închisoare pentru şantaj

Sorin Ovidiu Vîntu trebuie să se prezinte la arestul Poliţiei Capitalei, după ce, joi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat la un an de închisoare cu condamnare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

De asemenea, Ion Ilie Cezar a primit o pedeapsă de 5 luni de închisoare cu executare, tot pentru şantaj.

Ion Ilie Cezar, zis şi Nelu Legiune, a mai fost cercetat alături de Vîntu şi în dosarul Armaghedon III, care ancheta planificarea asasinării fostului director al SIE, Cătălin Harnagea. Dosarul a fost închis în ianuarie 2003.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată în 23 mai 2011, în stare de arest, pentru şantaj.

Cei doi au fost arestaţi preventiv în 29 aprilie 2011 şi eliberaţi în 16 iunie 2011 de o instanţă a Tribunalului Bucureşti.

Procurorii arată în rechizitoriu că "inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu" l-a ameninţat în mod direct cu moartea pe Sebastian Ghiţă, la acea vreme managerul Realitatea TV. Vîntu l-a ameninţat de asemenea cu ruperea contractului, cu pierderea banilor investiţi, dacă nu accepta condiţiile sale, respectiv schimbarea lui Cătălin Popa de la conducerea televiziunii şi implicarea inculpatului în politica editorială, au susţinut procurorii.

Sebastian Ghiţă a susţiunut că Sorin Ovidiu Vintu i-a spus: "Eu nu pot să te omor, dar pot să pun pe alţii să o facă pentru mine".

De asemenea, arată rechizitoriul procurorilo, Sebastian Ghiţă a susţinut că, de faţă cu Ilie Ion Cezar, Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus că poate renunţa la pretenţiile sale şi că poate să-i determine pe oamenii săi să nu îi mai facă probleme, dacă acceptă să îi dea lunar, cash, suma de 200 de mii de Euro.

În stenogramele care prezintă discuţiile dintre Vîntu şi Ghită apare formularea, atribuită fostului patron al televiziunii Realitatea TV: "După ce ai să ai tot corpul cu răni sângerânde, o să înţelegi".

Pe de altă parte, în sentinţa penală a primei instanţe, judecătorii nu s-au referit la "declaraţiile" lui Vîntu, potrivit cărora el ar fi împuşcat şi îngropat "în dealurile Moldovei" sute de persoane.

"Instanţa apreciază că nu pot fi calificate că având legatură cu realitatea obiectivă afirmaţiile referitoare la dealurile Moldovei şi nici cea privind privind sutele de rakeţi împuşcaţi de inculpat", se arată în motivarea primei instanţe în care s-a judecat cauza.

De la declansarea conflictului dintre Vîntu şi Ghiţă, jurnaliştii de la Realitatea TV s-au împărţit în două: o parte au rămas la acelaşi post de televiziune, iar o alta s-a alăturat noii echipe de la România TV, televiziunea de ştiri deschisa de Sebastian Ghiţă.

tvrinfo.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *